instabook.grRead ThisΤο ροζέ Αγιωργίτικο θαύμα

Gaia Wines

Το ροζέ Αγιωργίτικο θαύμα

Το «4-6 h» έχει πάρει το όνομα του από τον χρόνο που διαρκεί η παραμονή του μούστου με τα στέμφυλα

Μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης, τα ροζέ κρασιά επιστρέφουν με δύναμη και ορμή στο παγκόσμιο οινικό προσκήνιο. Τα είπαν ενδιάμεσα κρασιά, τα είπαν γυναικεία κρασιά, τα είπαν αδιάφορα. Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι τα ροζέ κρασιά έχουν περισσή και πολυδιάστατη προσωπικότητα και το κυριότερο ότι αγαπιούνται, και τα αναζητούν όλοι σε κάθε ευκαιρία.

Τα ροζέ επέστρεψαν. Άλλα πιο ανοιχτόχρωμα και ανάλαφρα, και άλλα πιο σκουρόχρωμα και μεστά. Το 4-6 h ήρθε να συμπληρώσει την «ροζέ αναζήτηση» που ξεκίνησε η GAIA WINES πριν από χρόνια, με το μεγάλο του αδερφάκι το 14-18 h. Με την ίδια φιλοσοφία, το νέο ανοιχτό ροζέ κρασί έχει πάρει το όνομα του από τον χρόνο που διαρκεί η παραμονή του μούστου με τα στέμφυλα. Η μικρότερη παραμονή, του έχει χαρίσει μια ιδιαίτερη φινέτσα και ένα μπουκέτο φρέσκων αρωμάτων. Σταφύλια Αγιωργίτικου από ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο δίνουν ένα υπέροχο ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα, και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα αρωμάτων και γεύσεων.

Στη μύτη, για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν οι ζουμερές φράουλες και τα κεράσια, με μερικές δόσεις βοτάνων και γλυκόξινων εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι ανάλαφρο, με ωραία οξύτητα, νότες τριαντάφυλλου και κερασιού και γοητευτική επίγευση γεμάτη φρούτο. Μόνο του σαν απεριτίφ ή στο bar θα σας εντυπωσιάσει, με ελαφρά γεύματα θα σας συνεπάρει, με ασιατική κουζίνα θα σας κατακτήσει!
Μην ξεχάσετε να του συμπεριφερθείτε σαν να είναι ένα λευκό κρασί. Κρύο από το ψυγείο σας αλλά σε μεγάλο ποτήρι… έτσι για να το χαρείτε καλύτερα!

Να σημειώσουμε ότι το οινοποιείο της GAIA WINES χτίστηκε το 1997, στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα μας, στο Κούτσι Νεμέας και σε υψόμετρο 550μ. Η επιλογή της τοποθεσίας για την κατασκευή του οινοποιείου ακολούθησε αυτήν της τοποθεσίας του αμπελώνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, «Επιλέξαμε το Κούτσι γιατί πιστεύουμε απόλυτα ότι το Αγιωργίτικο που παράγεται σ’ αυτήν την ημιορεινή περιοχή, με τα φτωχά ασβεστολιθικά εδάφη και τις έντονες κλίσεις, διαφέρει σημαντικά από αυτό των άλλων περιοχών της Νεμέας. Η σταθερά χαμηλότερη στρεμματική απόδοση των αμπελώνων του Κουτσίου σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και την ιδανική έκθεση των αμπελώνων στον ήλιο εγγυώνται ένα επίπεδο ποιότητας του Αγιωργίτικου, υψηλότερο από αυτό της υπόλοιπης ζώνης. Στο Κούτσι λοιπόν εγκαταστήσαμε και το οινοποιείο μας».

Συνδιοκτήτες της GAIA Wines, Λέων Καράτσαλος και Γιάννης Παρασκευόπουλος

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο με υπέροχη και πανοραμική θέα στον κάμπο της Νεμέας και της κοιλάδας του Ασωπού ποταμού, 250 μέτρα περίπου χαμηλότερα. Η χωρητικότητά του είναι 3.060 εκατόλιτρα, ενώ ο εξοπλισμός που διαθέτει σε συστήματα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, προσφέρει στον οινολόγο όλα τα μέσα για την κάθετη παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Το οινοποιείο λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO 22.000, και είναι επανδρωμένο από ένα επιτελείο έμπειρων οινολόγων και γεωπόνων με επικεφαλής τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, οι οποίοι καθημερινά φροντίζουν για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής.
Το οινοποιείο είναι ανοιχτό προς το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου κατόπιν συνεννόησης.

SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS