instabook.grNews DeskΩδή στην πολυτέλεια το πιο «μικρό» Superyacht του κόσμου

Virgen del Mar VI

Ωδή στην πολυτέλεια το πιο «μικρό» Superyacht του κόσμου

Με μήκος μόλις... 31 μέτρων, είναι δημιούργημα της τουρκικής εταιρείας Alia Yachts

Στον ακριβοθώρητο χώρο των υπερπολυτελών superyachts ο κανόνας είναι «όσο εξωφρενικά μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο». Ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν πάμπλουτο ιδιοκτήτη ενός πολυτελούς «θηρίου» 150 μέτρων να βλέπει το απόκτημα του, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αρόδου στο Μόντε Κάρλο ή στο Μαϊάμι και να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης και θαυμασμού σε εκείνους που το θωρούν από τη στεριά.
Στην περίπτωση όμως του Virgen del Mar VI, της «κομψής κυρίας των θαλασσών» όπως την ονόμασε ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων των Omega Architects, Frank Laupman, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Κι αυτό, γιατί πρόκειται για ένα υπερπολυτελές γιοτ μόλις… 31 μέτρων, το οποίο όμως, ως προς την άνεση και την ασφάλεια του, έχει ελάχιστα να ζηλέψει από το 6 φορές μεγαλύτερο superyacht του κόσμου, το Azzam.

To «superyacht τσέπης» όπως το ονομάζουν οι κατασκευαστές του, η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων Alia Yachts, είναι το μικρότερο σε μέγεθος της luxurious κατηγορίας του που πλέει ήδη στις θάλασσες, κατασκευάστηκε για ιδιώτη, παραδόθηκε τον προπερασμένο Ιούλιο και ολόκληρο το καλοκαίρι έκανε δοκιμαστικές πλόες στη Μεσόγειο, από την Τουρκία έως την Ισπανία. Σε αντίθεση με τους θηριώδεις ανταγωνιστές του, το Virgen del Mar VI σε μόλις 31 μέτρα περικλείει όλη την στάνταρ πολυτέλεια ενός superyacht, με 5 luxurious καμπίνες, με τα αντίστοιχα εσωτερικά τους μπάνια και οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 10 άτομα.
Πρόκειται για ένα σκάφος εντυπωσιακό στην όψη, κυρίως ως προς τη μυτερή και υπερυψωμένη του πλώρη, η οποία λειτουργεί προστατευτικά στην ιδιωτική βεράντα της κρεβατοκάμαρας του ιδιοκτήτη που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κεντρικού καταστρώματος. Από το κέντρο και προς την πρύμνη του γιοτ είναι τοποθετημένες η τεράστια κουζίνα και το εντυπωσιακό σαλόνι, περιτριγυρισμένα από τζαμαρίες δαπέδου-οροφής και με μίνιμαλ διακόσμηση της οποίας η αισθητική κόβει την ανάσα. Άλλωστε, έχουμε να κάνουμε με ένα σκάφος αξίας μεγαλύτερης -τουλάχιστον- του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή είχε πωληθεί το αρχικό μοντέλο Virgen del Mar των 26,1 μέτρων.

Κάτω από το κεντρικό κατάστρωμα, μέσω μίας πανέμορφης σπειροειδούς σκάλας με φωτιζόμενα σκαλοπάτια, βρίσκονται οι υπόλοιπες 4 luxurious κρεβατοκάμαρες, όλες με δικά τους, εσωτερικά μπάνια και με πολλές μαρμάρινες λεπτομέρειες. Βέβαια, όλη η πολυτελής καθημερινότητα των επιβατών στο Virgen del Mar VI έχει στηθεί μαεστρικά στους πολλούς εξωτερικούς χώρους, με τουλάχιστον δύο τραπεζαρίες, στο ανώτερο κατάστρωμα αλλά και στο κεντρικό, σαν επέκταση του εντυπωσιακού σαλονιού, ενώ περιλαμβάνεται επίσης στην πρύμνη μεγάλος χώρος για ηλιοθεραπεία αλλά και μπαρ. Το σκάφος μπορεί να διαθέτει έως και 6 άτομα πλήρωμα, ενώ περιττό να αναφερθεί πως διαθέτει όλα τα τελευταία συστήματα ναυσιπλοΐας, κλιματισμού, αποθήκευσης, φωτισμού και 2 x Yanmar 6HYM-Wet μηχανές, L Rating @ 650 bhp η κάθε μία.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK