instabook.grNews DeskΠως είναι να κυκλοφορείς με μια Lamborghini στο χέρι

Roger Dubuis x Lamborghini

Πως είναι να κυκλοφορείς με μια Lamborghini στο χέρι

Οι δύο κορυφαίες εταιρείες αποτίουν φόρο τιμής στις Lamborghini Aventador S και Huracãn Super Trofeo [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η Roger Dubuis είναι μια φημισμένη εταιρεία luxury ωρολογοποιίας, δημιούργημα του ίδιου του σχεδιαστή και ωρολογοποιού Dubuis, εργαζόμενο για χρόνια πριν στην περίφημη Patek Philippe & Co. και τον επίσης σχεδιαστή Carlos Dias, γνωστό μέχρι τότε από τη συνεργασία του με την Franck Muller. Ο Dubuis έφτιαξε το δικό του ατελιέ το 1980 και από το 2008 η εταιρεία του αποτελεί θυγατρική της Richemont Group και έχει έδρα στη Γενεύη.

Τα ρολόγια του Dubuis, τα περισσότερα από τα οποία κατέχουν υψηλές θέσεις στην κατάταξη της παγκόσμιας αγοράς, είναι γνωστά τόσο για την εξαιρετική τους απόδοση όσο και για τον εφευρετικό σχεδιασμό τους, δύο εξέχοντα χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν μαγνήτη ενδιαφέροντος μιας άλλης εταιρείας ταυτισμένης με την πολυτέλεια, την ταχύτητα, την αισθητική και την ακρίβεια των μηχανών της, την Lamborghini Squadra Corse, το τμήμα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν να συνεργάζονται τα τελευταία δύο χρόνια για τη δημιουργία ενός από τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια που είδαμε -τουλάχιστον- την τελευταία 5ετία, το Excalibur Aventador S, αποτίοντας, σύμφωνα με τις ίδιες, φόρο τιμής στα περίφημα μοντέλα Lamborghini Aventador S και Huracãn Super Trofeo.

Ο γοητευτικός -αλλά και συνάμα μυστηριώδης- avant-garde χαρακτήρας, οι φοβερές επιδόσεις, η απόλυτη ακρίβεια και η πολυπλοκότητα στους μηχανισμούς, τα κύρια χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων του Excalibur Aventador S, είναι και εκείνα που ταύτισαν απόλυτα τις δύο εταιρείες στη συνεργασία τους. Χαρισματικά, σαν τα δύο supercars της Lamborghini, τα δύο αυτά ρολόγια θα γίνουν επίσης σπάνια σε ελάχιστες εβδομάδες καθώς το πρώτο, το Arancio Argos, θα παραχθεί σε 8 μόλις κομμάτια και το δεύτερο, με το εντυπωσιακό -Giallo Orion- κίτρινο χρώμα σε 88. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, θα χρειάζονταν ολόκληρο βιβλίο για την περιγραφή των πολύπλοκων μηχανισμών τους αλλά το κυρίαρχο είναι ότι κάθε μοντέλο χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά πρώτης επιλογής που χρησιμοποιούνται στις Lamborghini, τον άνθρακα πολλαπλών στρώσεων και τον άνθρακα C-SMC. Όσον αφορά το καντράν που καλύπτεται από γυαλί ζαφείρι, εμφανίζει πορτοκαλί ή κίτρινους τόνους ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο.

Χάρις στο Excalibur Aventador S, ο αθλητισμός και η πολυτέλεια συμβαδίζουν με την εφευρετικότητα και την πολυπλοκότητα του μηχανισμού των δημιουργιών της Roger Dubuis. Έτσι, με την υπογραφή του «Powered by Raging Mechanics», ο «κινητήρας» του ρολογιού δείχνει να λειτουργεί με τον… απίθανο κινητήρα Aventador S: Ένα σύνθετο Duotor, εξοπλισμένο με ράβδους, μια εκπληκτική αντίθεση που θυμίζει τις μηχανές αυτοκινήτου που είναι κρυμμένες κάτω από διαφανή καπό.

Χρησιμοποιώντας την ίδια διαμήκη κατασκευή με τους κινητήρες της Lamborghini, ο Duotor του Excalibur Aventador S προσαρμόζεται σε αεροδυναμικό σχεδιασμό με έναν κεκλιμένο τροχό ισορροπίας υποστηριζόμενο από τριγωνικές αναρτήσεις που εντυπωσιάζουν για τη λεπτομέρεια τους. Όσο για τις τιμές; Το Aventador S EX613 με τα κίτρινα χαρακτηριστικά θα κοστίζει 185,000 δολάρια και με τα πορτοκαλί $205,000.

Roger Dubuis Excalibur Aventador S Limited Edition Price & Specs

Case 45mm Skeletonized Excalibur multi-layers carbon with titanium container overmolded with rubber, water resistant to 50m
Dial Skeleton dial with rhodium plated, black and yellow or orange flange, rhodium plated indexes filled with white luminous Superluminova
Movement RD103SQ Caliber: Skeleton double sprung balances
Strap Bi material strap with black rubber base and black rubber-tech inlay and matching stitching
Price For the 88 piece Aventador S EX613 with yellow accents US$185,000, and the 8 piece Aventador S EX624 with orange accents is priced US$205,000

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK