instabook.grNews DeskΟνειρώδες το παραθαλάσσιο διαμέρισμα στο Λαιμό Βουλιαγμένης

Smart Beachfront Apartment by studio Dezone Archi+

Ονειρώδες το παραθαλάσσιο διαμέρισμα στο Λαιμό Βουλιαγμένης

Χαθείτε μέσα στους χώρους του κι εμπνευστείτε από την απαράμιλλη αισθητική του [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ένα από τα πιο ονειρικά διαμερίσματα των νοτίων προαστίων της Αττικής, στην κυριολεξία πάνω στο κύμα, στον Λαιμό Βουλιαγμένης κέρδισε πρόσφατα το διεθνές βραβείο “BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD” στην κατηγορία Residential και από τις εικόνες του και μόνο μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς το γιατί. Πρόκειται για μία ακόμα εξαιρετική κατασκευή που βασίστηκε στη μελέτη και το σχεδιασμό της περίφημης ομάδας αρχιτεκτώνων DEZONE, η οποία αποτυπώνει στις δημιουργίες της τον σεβασμό για τον άνθρωπο, τα υλικά και τη φύση, παραδίδοντας έργα που διακρίνονται για τη συνοχή και την ταυτότητά τους.

Για την ιστορία, τη DEZONE δημιούργησε ο Τάσος Χριστοφιλόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός και Interior Designer, αναπτύσσοντας μία ομάδα που μεταβαίνει από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση με μεθοδικότητα, συνέπεια και επαγγελματισμό. Μοναδικότητα, υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα χαρακτηρίζουν τα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί, με στόχο αυτά να ανταποκρίνονται ιδανικά στις ανάγκες του οικιστή, του χρήστη και του επισκέπτη. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, “Το πάθος για να βελτιώνουμε τα μονοπάτια της καθημερινότητάς μας είναι αυτό που μας συνδέει και μας ενώνει στο κοινό μας όραμα”.

Ως προς το παραθαλάσσιο διαμέρισμα της Βουλιαγμένης, το οποίο είναι δευτέρου ορόφου, με απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα, σύμφωνα με την DEZONE ο τρόπος ζωής, οι επιθυμίες και οι ανάγκες των ιδιοκτητών και μετέπειτα οικιστών, καθόρισαν τους στόχους και προσδιόρισαν το ζητούμενο: να δημιουργηθεί ένας πολυτελής χώρος υψηλών απαιτήσεων με σύγχρονη αισθητική. Το διαμέρισμα ανακαινίσθηκε ριζικά, με το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού να αποξηλώνεται και να ανασχεδιάζεται επί τη βάση της δημιουργίας ενός σύγχρονου σπιτιού, που εξαίρει την εκπληκτική θέα ενός σημείου από τα πλέον προνομιακά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η κύρια ιδέα προέβλεπε τη δημιουργία ενός χώρου με αφαιρετικό σχεδιασμό, εξαιρετικά υλικά και υπερσύγχρονες λύσεις, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής το τοπίο, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σχεδόν μέρος της οικίας. Υλικά και εξοπλισμός υψηλών προδιαγραφών, καθώς και ειδικές custom made εφαρμογές υψηλής λειτουργικότητας καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού, προκειμένου να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των οικιστών. Ήπιες αποχρώσεις και ισχυρές λεπτομέρειες συνυπάρχουν αποδίδοντας μία αισθητική αφαιρετικής πολυτέλειας, ενώ οι minimal γραμμές συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καθαρού και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικού αποτελέσματος.

Η στενόμακρη τυπολογία της κάτοψης του διαμερίσματος, οδήγησε στη διάτμηση της κατοικίας σε κάθετες ζώνες που ορίζουν τη χρήση των χώρων. Οι ζώνες αυτές οριοθετήθηκαν με χρήση διαφορετικών επενδύσεων σε τοίχους και οροφή και σε σημεία στο δάπεδο. Οι γήινες αποχρώσεις, μπεζ, γκρι και υπόλευκου, προσδίδουν στο χώρο την αίσθηση της παραθεριστικής κατοικίας, με καθαρές όψεις και απαλούς τόνους, οι οποίοι όσο κινείται το βλέμμα προς την παραλία καταλήγουν στο λευκό, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της θέας προς τη θάλασσα. Ενωτικό χαρακτήρα, με τη μορφή έντονης λεπτομέρειας, έχει ο ορύχαλκος, ο οποίος επαναλαμβάνεται σε σημεία όπως οι αρμοί των δαπέδων, τα τελειώματα επενδύσεων οροφής και σε στοιχεία όπως πόμολα, φωτιστικά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ο κύριος χώρος αποτελείται από open plan σαλόνι και κουζίνα, με καθαρές γραμμές, όπου οι υφές των επενδύσεων και οι κρυφοί φωτισμοί είναι τα κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Η μία ζώνη, στο χώρο του master bedroom, αποτελείται από το χώρο του υπνοδωματίου και του βεστιαρίου (walk in closet), που διαχωρίζονται από κοινή μεσοτοιχία. Κύρια στοιχεία των επενδύσεων είναι η χρήση ταπετσαρίας ιαπωνικού σχεδιασμού σε τοίχους και ταβάνι, εμπνευσμένης από την ενέργεια της φύσης. Η ειδική μεταλλική κατασκευή ντουλάπας με μπρονζέ τζάμια και καθρέφτες δημιουργεί ένα παιχνίδι αντανακλάσεων και υποσυνείδητης διαπλάτυνσης του χώρου. Η κάθετη ”υγρή” ζώνη των μπάνιων, αποτελείται από το en suite μπάνιο, με το έπιπλο νιπτήρα και beaute να βρίσκεται σε επικοινωνία με το walk-in closet, το χώρο με την ανοιχτή μπανιερά στην κρεβατοκάμαρα και το WC των επισκεπτών.

Η θέα προς τη θάλασσα και η επιθυμία των ιδιοκτητών να διατηρούν οπτική επαφή μαζί της από κάθε δυνατό σημείο, καθόρισε το σχεδιασμό και του κλειστού μέρους του λουτρού. Έτσι, η μία του όψη αποτελείται από “έξυπνο” (switchable) τζάμι, το οποίο ρυθμίζεται αναλόγως με την επιθυμία του χρήστη και είτε απομονώνει το χώρο οπτικά με frosted αποτέλεσμα, ή ρυθμίζεται σε απόλυτα διαφανές, επιτρέποντας ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, μέσα από το μπάνιο.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

Στοιχεία έργου
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Dezone Archi+
Head Architect: Τάσος Χριστοφιλόπουλος
Project Architect: Ειρήνη Βιαροπούλου
Μελέτη φωτισμού: Skia Lighting
Smart home solutions: Intellihome 3Alpha
Συνολικό εμβαδόν: 100τ.μ.
Χρόνος Μελέτης: 2019
Χρόνος Κατασκευής: 2019
Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης

OFFICE DEZONE CORINTH Ermou 39, Corinthos
20100
+30 27410 23774

OFFICE DEZONE ATHENS
SARANTAPICHOU 55, ATHENS
114 71
+30 210 6448051

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ktirio.gr
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: dezone.gr
SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK