instabook.grNews DeskΔείτε γιατί το Aristi Mountain Resort & Villas είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο

World Travel Awards 2020

Δείτε γιατί το Aristi Mountain Resort & Villas είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο

Υψηλή αισθητική και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στα όρια του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, στο Ζαγόρι [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Eν μέσω πανδημίας μια θετική είδηση ήρθε για τον ορεινό τουρισμό της χώρας που φέτος δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Το Aristi Mountain Resort & Villas, μέλος των Unique Lodges of the Worldτου National Geographic στο μαγευτικό Ζαγόρι, αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία του για τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια στα World Travel Awards, τον διακεκριμένο θεσμό που επιβραβεύει την αριστεία σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας βιομηχανίας ταξιδιών και τουρισμού.

Ήδη βραβευμένο το 2017 και το 2018 ως World’s Leading Eco-Lodge, κατέκτησε και πάλι την προτίμηση του κοινού, αποτελώντας το μοναδικό Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο υποψήφιο για το βραβείο στην κατηγορία του.

Η διεθνής διάκριση αναγνωρίζει το Aristi Mountain Resort & Villas ως τον κορυφαίο προορισμό στον κόσμο που προσφέρει διακοπές υψηλού επιπέδου με κριτήριο την αειφόρο ανάπτυξη, προστατεύοντας τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της ορεινής Ελλάδας.

Επιβραβεύεται το όραμα και ο σκοπός λειτουργίας του, ως μια ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αξιοποίηση φυσικών πόρων προς όφελος του οικοσυστήματος. Μια μικρή περιοχή της ορεινής Ελλάδας καταφέρνει να προωθήσει με επιτυχία τη σημασία της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής της δράσης και να διακριθεί διεθνώς ανάμεσα σε αναγνωρισμένες ξενοδοχειακές μονάδες παγκοσμίου φήμης, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Βασίλης Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης του Aristi Mountain Resort & Villas, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που η διεθνούς κύρους διοργάνωση World Travel Awardsανέδειξε πρώτο το Aristi Mountain Resort & Villas στην κατηγορία «World’s Leading Eco-Lodge 2020».

Hνέα διεθνής διάκριση έρχεται σε μια πρωτόγνωρη περίοδο, βαθιάς υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία το ξενοδοχείο μας έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού του ξενοδοχείου, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα και φιλοξενία των επισκεπτών μας. Παραμένουμε πιστοί στην υπόσχεση μας να προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας ακολουθώντας τις αρχές του βιώσιμου τουρισμού, υποστηρίζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας όταν με το καλό ανοίξουμε ξανά».

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να ζηλέψετε αφόρητα διαβάζοντας τις επιχειρηματικές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων της πόλης στην ελληνική περιφέρεια; Όταν μάλιστα αυτές κρίνονται ως επιτυχημένες, τότε μπαίνουν και στο δικό σας (και «μας») μυαλό σκέψεις, όνειρα και υπολογισμοί.
Βέβαια, στην περίπτωση του Βασίλη Ιωσηφίδη, ενός πολιτικού μηχανικού από τη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής της εταιρείας Υδροδιαχείριση ΕΠΕ, η δημιουργία του πολυτελούς Aristi Mountain Resort & Villas, σε μία από τις πιο μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, δεν τον εμπόδισε να ασκεί και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του στο «κλεινόν άστυ». Αν διαβάσει όμως κανείς την ιστορία του επιχειρηματία, η οποία μοιάζει σαν μυθιστόρημα αμερικάνικης ταινίας με προδιαγεγραμμένο happy ending, θα καταλάβει ότι τελικά σημασία δεν έχει μόνο η εμπορική επιτυχία ενός εγχειρήματος αλλά το να προσπαθείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα και να νιώθεις στο τέλος ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Όπως εξιστορεί και ο ίδιος ο Βασίλης Ιωσηφίδης, «Όταν το 1999 αναζήτησα το “δικό μου” χωριό στα Ζαγοροχώρια, χρόνια μετά τις επανειλημμένες επισκέψεις μου στην περιοχή και τις ατέλειωτες αναβάσεις και περιπάτους, η Αρίστη με κέρδισε. Στο σημείο που διάλεξα και έχτισα το σπίτι μου, υπήρχε μια υποτυπώδης στάνη με μια θέα στους “Πύργους” της Αστράκας που έκοβε την ανάσα. Σε ολόκληρο το χωριό λειτουργούσε μόνο ένας ξενώνας. Λίγα χρόνια μετά αποφάσισα να δημιουργήσω ένα χώρο φιλοξενίας.

Τα τρία χρόνια που χρειάστηκαν (από το 2004 έως και το 2006 που πρωτολειτούργησε) για το σχεδιασμό και την κατασκευή του, ήταν ίσως η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής μου. Μαζί με τον καλό μου φίλο και αρχιτέκτονα Θωμά Τσατσόπουλο ήταν σαν να ξεκινούσαμε την επαγγελματική μας ζωή από την αρχή. Αισθανόμασταν σα νέοι που αναλάμβαναν το πρώτο τους έργο και ας ήμασταν κοντά στα πενήντα. Σχεδόν όλα ήταν καινούρια: τα υλικά, ο τρόπος κατασκευής, η κυριαρχία της πέτρας, οι πλάκες στις ξύλινες στέγες, ο τρόπος επικοινωνίας με τους μάστορες, όλα ήταν πολύ διαφορετικά απ όσα ξέραμε ως τότε.

Πριν ολοκληρωθεί ο χώρος, έφερνα μπροστά μου την εικόνα των μελλοντικών ενοίκων του: άνθρωποι από όλο τον κόσμο, που θα γίνονταν κατά κάποιο τρόπο κοινωνοί των δικών μου αναζητήσεων, του δικού μου οράματος, που θα αγαπούσαν αυτό τον τόπο και θα ήθελαν να τον γνωρίσουν, να τον εξερευνήσουν, να βιώσουν από κοντά την παρθένα του φύση, να σκαρφαλώσουν στα 2.500 μέτρα στην κορυφή της Γκαμήλας και των τόσων άλλων κορυφών της περιοχής, να νιώσουν στο πρόσωπο τους την απόλυτη καθαρότητα της ατμόσφαιρας, να ακούσουν τη μελωδία της σιωπής, να βιώσουν την αληθινή ηρεμία, να γνωρίσουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου, με τον παρατεταμένο και συχνά βαρύ Χειμώνα, την Άνοιξη όταν ξαφνικά σκάει η γης και γεμίζει ο τόπος λουλούδια, τις νύχτες του Απρίλη που τα αηδόνια κελαηδούν συνοδεύοντας τα όνειρα, το τέλειο μπλε του καθαρού ουρανού με τα δροσερά πάντα καλοκαιρινά βραδινά, το Φθινόπωρο που η φύση γίνεται δραματικά όμορφη με κόκκινα, κίτρινα και καφετιά χρώματα (…)».

Η Αρίστη, στα όρια του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, είναι ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά, σε υψόμετρο 650 μέτρων στο Δυτικό Ζαγόρι και αποτελεί την είσοδο στον πυρήνα του Δρυμού. Η πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο, τα παραδοσιακά καφενεία, τα παλιά αρχοντικά, η παλιά βρύση, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χτίστηκε το 1718, σε μεταφέρουν πράγματι σε μια άλλη εποχή. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και λιθόστρωτα καλντερίμια σας οδηγούν στις παραδοσιακές γειτονιές του οικισμού και σας προκαλούν να τις εξερευνήσετε.
Η Αρίστη τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και έχει καταξιωθεί ως ένας δημοφιλείς ορεινός προορισμός. Καλαίσθητα ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, αρχοντικά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, το ένα καλύτερο από το άλλο, ξεφυτρώνουν συνέχεια στο χωριό και φροντίζουν για μια ευχάριστη και άνετη διαμονή.

Χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της Αρίστης, το Aristi Mountain Resort & Villas είναι ένα luxurious καταφύγιο και ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσει κανείς το μαγευτικό σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων. Mε διακρίσεις και βραβεία για τις υποδομές και τις υπηρεσίες του, το resort, ανοιχτό όλο το χρόνο, έχει αποστολή του την απόλυτη εμπειρία διακοπών και τη γνωριμία των καλεσμένων του με την περιοχή. Ξύλινες παραδοσιακές στέγες και τοίχοι με ντόπιες γκρίζες πέτρινες πλάκες, παντρεύονται αρμονικά με τα γύρω βουνά. Αυτόνομα κτίρια κρύβουν μέσα τους δωμάτια, σουίτες και βίλες που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και άνεση. Ατμοσφαιρικοί χώροι, οικογενειακά δωμάτια με σοφίτες, σουίτες και πολυτελείς βίλες καλύπτουν όλες τις επιθυμίες διαμονής.

Η τέχνη της γαστρονομίας τιμάται στο εστιατόριο Salvia, καθώς προσφέρονται όλα τα αγαθά της Ηπειρώτικης γης. Παραδοσιακές ντόπιες συνταγές, με εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες, κρασιά και αποστάγματα από τον ελληνικό αμπελώνα διεγείρουν τους ουρανίσκους και απογειώνουν διαθέσεις. Το μοναδικό κέντρο SPA στην περιοχή, με την απίστευτη θέα, την εσωτερική, θερμαινόμενη πισίνα, το υδρομασάζ, τη σάουνα, το χαμάμ και τις υπηρεσίες μασάζ, προσφέρουν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο κ. Ιωσηφίδης συμβουλεύει τα εξής σε όσους αποφασίσουν να ακολουθήσουν το εγχείρημα του: «Να πάρει χαρτί και μολύβι. Να κάνει οικονομοτεχνική μελέτη, να υπολογίσει τι θα ξοδέψει και να ξέρει, εκ των προτέρων, πού πάει και γιατί το κάνει εκεί όπου το κάνει. Η συμβουλή μου είναι να κάνει κάτι βιώσιμο, που μπορεί να είναι είτε κάτι μικρό και καλόγουστο -μια επιχείρηση που θα απασχολεί ολόκληρη την οικογένεια και γενικά πολύ λίγα άτομα- ή, αν έχει φυσικά αυτήν τη δυνατότητα, κάτι μεγαλύτερο, που να ξεφεύγει από τα όρια του καθιερωμένου και του πολύ συνηθισμένου.

Εμείς στο Aristi Mountain Resort, που είμαστε και η μεγαλύτερη μονάδα της περιοχής, απασχολούμε αυτήν τη στιγμή σχεδόν 20 άτομα προσωπικό. Πρέπει επίσης να ξέρει ότι τα λεφτά που θα επενδύσει δεν θα τα πάρει εύκολα πίσω. Ισως ένα καλό μεροκάματο για αρχή και την υπεραξία από το όνομα που αποκτά αυτό που έκανε στην συνέχεια. Από εκεί και πέρα, είναι μια επένδυση που αρχίζει και αποφέρει μετά τα πρώτα δέκα χρόνια και κυρίως στη δεύτερη ή ακόμη και την τρίτη γενιά. Εγώ, βέβαια, για να είμαι ειλικρινής δεν είχα πάρει χαρτί και μολύβι και, αν το είχα κάνει, δε θα το είχα φτιάξει».

-Το έχετε μετανιώσει;
«Οχι. Περνάω με χαρά σχεδόν το ένα τέταρτο του χρόνου μου εδώ και θεωρώ πια ότι με τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μαζί και με άλλους συναδέλφους από την περιοχή, τα καλά χρόνια είναι μπροστά μας. Γιατί αισιοδοξώ ότι το Ζαγόρι μπορεί και έχω την πίστη ότι θα γίνει σύντομα πόλος έλξης ξένων επισκεπτών».

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK