instabook.grLifestyleΣτην ονειρική Οικία Fermor της Καρδαμύλης οι FΤ

Νέα διαφήμιση για την Ελλάδα

Στην ονειρική Οικία Fermor της Καρδαμύλης οι FΤ

Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν, εν ζωή, το εξοχικό τους στο Μουσείο Μπενάκη

Την Ελλάδα διαφημίζουν ξανά οι Financial Times καθώς στην έντυπη έκδοση τους και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, δημοσιεύεται εκτενές άρθρο της Alev Scott για την ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Άγγλου ταξιδιωτικού συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη, από τώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τίμημα €4,000/βράδυ.
«Η Ελληνική βίλα του Patrick Leigh Fermor ετοιμάζεται για τους πρώτους επισκέπτες της», τονίζει το άρθρο, με τον υπότιτλο να συμπληρώνει πως «η χώρα ανοίγει ξανά για τους τουρίστες-κι αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερό της μέρος για διαμονή».

Στο τέλος του δημοσιεύματος, καταχωρείται λεπτομερές σημείωμα ως πληροφοριακό υλικό, για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με αφορμή την ενεργοποίηση του τουριστικού τομέα της οικονομίας.
Ειδικότερα σημειώνεται: Στην Ελλάδα καταγράφηκαν σχετικά λίγα κρούσματα του Covid-19, με 166 θανάτους συνολικά. Στις 20 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ να επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου. Όλοι οι άλλοι τύποι καταλυμάτων, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Στην Ελλάδα, μειώθηκε ο ΦΠΑ στις πτήσεις, στα εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός. Οι πτήσεις θα επαναληφθούν από τις 15 Ιουνίου από ορισμένες χώρες της ΕΕ, ενώ οι πτήσεις από χώρες μη μέλη της ΕΕ, ξεκινούν από την 1η Ιουλίου. Οι επισκέπτες δεν θα αυτοπεριορίζονται σε καραντίνα και κατά την άφιξη, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι (τεστ) αλλά όχι καθολική δειγματοληψία για τον Covid-19.
Παρόλα αυτά, τη στιγμή που το άρθρο έβγαινε στη δημοσιότητα, δεν είχε οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν (την Ελλάδα) δίχως περιορισμούς -εκείνοι από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης είναι πιθανό ότι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο- και οι χώρες των επισκεπτών, μπορεί επίσης να επιβάλλουν περιορισμούς’.

Στο άρθρο-διαφήμιση της οικίας Φέρμορ στην Καρδαμύλη, αλλά και του ειδυλλιακού τοπίου που την περιβάλλει, η δημοσιογράφος περιγράφει αναλυτικά την εμπειρία της τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έπαυλη του -εκτός των άλλων- Φιλέλληνα (Hellenophile) Πάτρικ Λι Φέρμορ.

Διαβάστε ένα παλαιότερο ρερτοπρτάζ του Instabook για την ονειρική οικία Fermor

Έχουν γραφτεί διθύραμβοι και στο παρελθόν για την περίφημη οικία Fermor στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας, με ένα καταπράσινο μεσογειακό κήπο που φτάνει ως τη θάλασσα, γεμάτο κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, όπου βρίσκονται, κρυμμένα σχεδόν, τρία πετρόκτιστα κτίσματα: η κυρίως κατοικία, ο χώρος εργασίας του συγγραφέα και ένα ακόμα μικρό σπίτι.

Ο Sir Patrick Leigh Fermor, γνωστός ως Paddy, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1915. Στα 18 του διέσχισε την Ευρώπη με τα πόδια, φτάνοντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα. Αργότερα, στον Β΄ Παγκόσμιο, επέστρεψε στη χώρα μας και είχε ενεργό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης και ηγήθηκε της ομάδας που απήγαγε τον Γερμανό στρατηγό Κράιπε. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αλλά πιο πολύ αγάπησε τη χώρα μας.
Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην Καρδαμύλη. Τα βιβλία του (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) τον καθιστούν έναν από τους πιο σπουδαίους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της εποχής μας. To 2004 χρίστηκε Ιππότης. Παρέμεινε ένα απλός, χαμογελαστός και διασκεδαστικός άνθρωπος μέχρι τα 96 του χρόνια.

Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν, εν ζωή, το εξοχικό τους στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς, το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο προκειμένου να εξασφαλίζονται τα έξοδα της λειτουργίας του.

Tο Μουσείο Μπενάκη και η Aria Hotels ανακοίνωσαν το 2019 τη συνεργασία τους, διασφαλίζοντας έτσι τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχει η εταιρεία ξενοδοχείων που ειδικεύεται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα. Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με την Aria Hotels ξεκίνησε το 2020.
Αυτή την εποχή, πραγματοποιούνται οι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και προχωράει η σχολαστική φροντίδα του κήπου, ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική μορφή.
Η Aria Hotels εγγυάται την άψογη λειτουργία του σπιτιού ως ξενώνα κατά τους μήνες της ενοικίασης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα του ακινήτου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE