instabook.grLifestyleΠοιος αγόρασε τη Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση

Τέλος εποχής

Ποιος αγόρασε τη Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση

Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση είχε εισάγει το αυτοκίνητο το 1972 με 250.000 δραχμές [ΕΙΚΟΝΕΣ]

O Λαρισαίος δικηγόρος και ιδρυτής του κόμματος «Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα», Γιάννος Γραμματίδης, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της συλλεκτικής Mercedes, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Η Εθνική Τράπεζα έβγαλε σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, τη συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, με τον κ. Γραμματίδη να αποκτάει το ιστορικό αυτοκίνητο έναντι 25.000 ευρώ.

«Πράγματι, υπεβλήθησαν προσφορές ενώπιον συμβολαιογράφου σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία η οποία έβγαλε εμένα ως πλειοδότη. Η διαδικασία δεν ήταν προφορική με χτυπήματα. Ήταν με δεσμευτικές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές όπου ο καθένας εκ των προτέρων έβαλε την προσφορά του. Όπως πληροφορήθηκα αργότερα υπήρχε μια προσφορά των 5.000, μία των 10.000 και μία των 15.00 ευρώ εκτός από την δική μου, που ήταν η μεγαλύτερη. Η δικιά μου προσφορά ήταν και πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί εγώ έχω γνώση της συλλεκτικής αγοράς των αυτοκινήτων, γιατί είμαι συλλέκτης ο ίδιος και επομένως πίστευα ότι είναι μια τιμή ασφαλείας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο», σημείωσε ο κ. Γραμματίδης.

nea-poreia-nea-ellada-650-800x547

Έτοιμος να δώσει άλλες 25.000 ευρώ για να την επισκευάσει!
O κ. Γραμματίδης ανέφερε επίσης: «Προτίθεμαι να στείλω το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Mercedes στη Στουγκάρδη, προκειμένου να γίνει μια διάγνωση του τι χρειάζεται, προκειμένου να έρθει πάλι στην παλιά του μορφή. Μην εκπλαγείτε αν το κόστος επισκευής είναι όσο αυτό της αγοράς! Εγώ είμαι έτοιμος για αυτό».
Να σημειωθεί ότι από εδώ και πέρα ακολουθεί μια διαδικασία συγκεκριμένη, καθώς όπως εξηγεί ο Γιάννος Γραμματίδης, «υπάρχει ένα ΔΣ της τράπεζας το οποίο θα επικυρώσει τον διαγωνισμό και θα κρίνει κατά πόσο είναι πρόσφορος για την ίδια. Αν όλα πάνε καλά υπολογίζω πως σε 20 ημέρες θα έχω στα χέρια μου το αυτοκίνητο».

imagehandler-ashx

Γιατί πωλήθηκε τώρα η Mercedes
Λάτρης των γρήγορων και ακριβών αυτοκινήτων ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση είχε εισάγει μάλιστα στην Ελλάδα το 1972 μία υπερπολυτελή Mercedes 250/8 με σήμα κατατεθέν τους κάθετους προβολείς της μάσκας. Η λιμουζίνα με το αυτόματο κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων είχε προκαλέσει πάταγο στην σχεδόν άδεια από αυτοκίνητα τότε Αθήνα, αφού διέθετε έναν εξωπραγματικό εξοπλισμό, όπως αιρ-κοντίσιον, δερμάτινο σαλόνι και γνήσιες επενδύσεις από πανάκριβο ξύλο αγριοτριανταφυλλιάς.

on5

Το αυτοκίνητο είχε κοστίσει 250.000 δραχμές, όσα δηλαδή κέρδιζε τότε ένας Ελληνας εργαζόμενος σε δέκα χρόνια. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτή την αγορά, όχι επειδή ήταν τσιγκούνης, αλλά επειδή ο γιος του παθιαζόταν με τα αυτοκίνητα και με την ταχύτητα. Πάντως και ο ίδιος ο πατέρας ήταν φίλος της μάρκας με σήμα το αστέρι και χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στην Ελλάδα μία χλιδάτη Mercedes 600, που πωλήθηκε σε δημοπρασία πριν λίγα χρόνια στην τιμή των περίπου 80.000 ευρώ.

Τώρα έφτασε η στιγμή να γίνει το ίδιο και με τη μπλε Mercedes 250 του Αλέξανδρου, ο οποίος την λάτρευε και την πρόσεχε σαν μικρό παιδί, ενώ δεν άφηνε άλλον στο τιμόνι της εκτός από τον ίδιο και τον προσωπικό οδηγό του. Μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο Αλέξανδρος Ωνάσης το 1973, κατέληξε το λατρεμένο του αυτοκίνητο σε μία αποθήκη του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία από την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι η ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το μπλε μοντέλο το ανακάλυψαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για την ελληνική αεροπορική εταιρεία των πέντε ηπείρων. Εκεί σκόπευαν να εκθέσουν σε περίοπτη θέση και το αυτοκίνητο του γιου του ιδρυτή της Ολυμπιακής.

Ωστόσο το μουσείο της Ολυμπιακής έγινε πλέον λόγω της οικογενειακής κρίσης όνειρο θερινής νυκτός και η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση θα πωληθεί σαν ένα ένα κλασικό μοντέλο ηλικίας 44 ετών, αν και αποτελεί έναν ιδιότυπο μάρτυρα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

mercedeso2int mercedeso3int mercedeso4skot

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE