instabook.grLifestyle$1.000.000.000 για το ακριβότερο οικόπεδο του L.A.

The Mountain

$1.000.000.000 για το ακριβότερο οικόπεδο του L.A.

640 στρέμματα στην κορυφή του υψηλότερου λόφου του Beverly Hills με θέα ως τον Ειρηνικό

Beverly Hills! Η υπέρτατη πόλη των διασήμων, των εκατομμυριούχων και των superstars της μουσικής και του κινηματογράφου. Περιτριγυρισμένη από το Λος Άντζελες και το Δυτικό Χόλιγουντ, συχνά αναφέρεται και ως «90210», από τον κωδικό της περιοχής που αποτέλεσε για χρόνια και τίτλο εξαιρετικά επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.

Η εκμετάλλευση της γης στο Beverly Hills ξεκίνησε ουσιαστικά το 1900 από μία ομάδα επενδυτών οι οποίοι αγόρασαν την περιοχή από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα που καλλιεργούσε για χρόνια μια πολύ γνωστή ποικιλία φασολιών, διάσημη στην Καλιφόρνια, τα lima beans. Ενώ σκοπός τους ήταν να βρουν πετρέλαιο, τελικά ανακάλυψαν μία τεράστια φλέβα… πόσιμου νερού και έτσι με τον καιρό αποφάσισαν να επενδύσουν σε ακίνητα, κυρίως στην πεδιάδα, κάτω από τους λόφους, κόβοντας στην αρχή μεγάλα κομμάτια γης.

Το όνομα «Beverly Hills», το εμπνεύστηκαν από την περιοχή «Beverly Farms», του Beverly της Μασσαχουσέττης, αλλάζοντας ουσιαστικά το «Farms» σε «Hills» εξαιτίας των πολλών μικρών λόφων της περιοχής, οι οποίοι αποτελούν και το «σήμα»-κατατεθέν της πόλης και την περιοχή των κατεξοχήν πλουσίων.
Στο ξεκίνημα, το Beverly Hills αποτέλεσε τόπος αναψυχής για τους κατοίκους του Λος Άντζελες, κυρίως οι δαιδαλώδεις διαδρομές στους λόφους, έως το 1919 όταν δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του βωβού κινηματογράφου, οι Douglas Fairbanks και Mary Pickford, αγόρασαν γη στην περιοχή Summit Drive και έχτισαν την έπαυλη τους, την οποία ο Τύπος ονόμασε «Pickfair». Αυτή ήταν η αρχή ώστε με τα χρόνια να μετακομίσουν εδώ κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια της τέχνης και του εμπορίου, χτίζοντας επαύλεις και εξοχικά, κυρίως στα επίπεδα κομμάτια γης των λόφων, με θέα όλο το Λος Αντζελες, σχεδόν ως την ακτή. Σήμερα, μεγάλα αλλά και μικρά κομμάτια γης έχουν αξία από λίγα έως πολλά-πολλά εκατομμύρια δολάρια και στο χρηματιστήριο αξιών ακινήτων το Beverly Hills βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα όλου του κόσμου.

Στην πρώτη πεντάδα όμως, αν όχι πρώτο σε αξία ανάμεσα σε εκτάσεις γης στο Λος Άντζελες αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκεται το περίφημο Vineyard Beverly Hills, μία απίστευτη έκταση 640 στρεμμάτων στην κορυφή του λεγόμενου «βουνού» του Beverly Hills, που αποτέλεσε για χρόνια ανεκτίμητης αξίας περιουσιακό στοιχείο πολυεθνικών, κροίσων, Αράβων γαλαζοαίματων και φυσικά διασημοτήτων, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70, όμως κανένας τους δεν ξεκίνησε να το αξιοποιήσει κατασκευαστικά. Μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον τόσο από τον Brad Pitt όσο και από τον Tom Cruise για την αγορά του αλλά το δυσθεώρητο κόστος του αποτέλεσε σχεδόν απαγορευτικό ακόμα και για αυτούς τους mega-stars των εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να το κάνει κάποιος ιδιοκτησία του, καθώς τόσο ζητά η Secured Capital Partners, η εταιρεία στην οποία μεταβιβάστηκε η έκταση από την Tower Park Properties, στην οποία ανήκε μέχρι τις αρχές του 2018. Στην ουσία, πρόσκειται για την ακριβότερη έκταση γης στον κόσμο, με την τιμή να καταγράφεται ως ιστορικό ρεκόρ για την ίδια την Πόλη των Αγγέλων. Καθόλου τυχαία βέβαια η αξία, καθώς η έκταση είναι διπλάσια ακόμα και της Disneyland, με δικό της ιδιωτικό δρόμο και στην κορυφή του Beverly Hills, με απερίγραπτη θέα που φτάνει μέχρι και το Malubu, τις ακτές του Ειρηνικού. Την μεσιτεία της έκτασης έχει αναλάβει ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς μεσίτες, της Pacific Union Real Estate, ο Aaron Kirman, το όνομα του οποίο περιλαμβάνεται και στις ετήσιες λίστες του περιοδικού Forbes.

Σύμφωνα με τον Kirman, «στην συγκεκριμένη έκταση μπορούν να κατασκευαστούν 8 εντυπωσιακές επαύλεις, 9.300 τετραγωνικών η κάθε μία, αξίας τουλάχιστον $500.000.000 εκάστη και να μείνει ελεύθερο προς άλλη χρήση ένα τεράστιο κομμάτι γης, τουλάχιστον 500 στρεμμάτων. Επίσης, αν ο αγοραστής θέλει να δημιουργήσει ένα πάρκο, σαν την Disneyland για παράδειγμα, θα του μείνουν επίσης 400 στρέμματα προς άλλη εκμετάλλευση», συμπληρώνει ο Kirman.
Τοποθετημένο πάνω από το φαράγγι Benedict, με θέα που φτάνει έως και το νησί Καταλίνα, στον Ειρηνικό, το «The Mountain», όπως πλέον έχει ονομαστεί η ιδιοκτησία, είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κομμάτια γης στον κόσμο, με έναν συμπαγές τοίχο 5 μέτρων, μία πόρτα ασφαλείας 10 μέτρων να προστατεύει την κύρια -από το δρόμο- είσοδο, ειδική ομάδα φρούρησης σε 24ωρη βάση, ενώ η κοντινότερη κατοικία είναι σε απόσταση τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου. Επιπλέον, η Secured Capital Partners έχει μεταμορφώσει ήδη τον χώρο μεταφυτεύοντας 5.000 φυτά και 500 δέντρα, δημιουργώντας έναν όμορφο δρόμο από πέτρες, ένα εντυπωσιακό καταρράκτη με αγάλματα και κρυφούς φωτισμούς που κάνουν τις νυχτερινές ώρες το τοπίο μαγικό, καθώς κομμάτια του προσφέρονται ήδη για σειρά εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως το ύψος των κτιρίων που μπορούν να κατασκευαστούν στο «The Mountain» μπορούν να φτάσουν τα 30 μέτρα, ενώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα όπως ηλεκτρισμός και γεννήτριες παροχής ρεύματος, νερό, προηγμένο σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς και αυτόματης πυρόσβεσης, οπτικές ίνες, δρόμος σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και γρασίδι που καλύπτει όλη την έκταση. Σύμφωνα με τον Kirman, η ομάδα του είναι ήδη σε επικοινωνία με λίστα 100 δισεκατομμυριούχων οι οποίοι ίσως ενδιαφέρονται, καθώς το «The Mountain» αποτελεί σήμερα το καλύτερο κομμάτι γης όχι μόνο του Λος Αντζελες αλλά και ολόκληρης της Καλιφόρνια.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

Photos: Beth Coller / Matthew Momberger
SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE